WebStation

Защо се нуждаете от онлайн присъствие?

Защо се нуждаете от онлайн присъствие?

Защо се нуждаете от онлайн присъствие?

Онлайн присъствие – защо е важно в наши дни? То може както да изиграе съзидателна роля в прохождането на един бизнес, така и напълно да го унищожи. Това се отнася с особена особено за собствениците на малък такъв. Защо това е така?

Истината е, че  много малки фирми нямат достатъчно ресурси или време, за да изградят свое онлайн присъствие. И губят много. Защото едно присъствие в интернет, в подходящите социални медии, ще ви помогне да общувате по-добре с вашите настоящи и потенциални клиенти. Например, бихте могли да ги уведомявате за съответните актуализации. Дори да публикувате периодично нова информация само веднъж на няколко седмици, това пак е достатъчно. Ще се учудите колко скоро вече ще имате изградено доверие в интернет.

Не забравяйте, че времето, отделено за изграждане на онлайн присъствие за Вашия бизнес, е добре прекарано време. Да разгледаме и основните причини, поради които изграждането на онлайн присъствие е толкова важно. Особено, ако сте собственик на малък бизнес.

Присъствието в интернет подобрява достъпността

Голяма причина да изградите вашето онлайн присъствие е, че вашите конкуренти вероятно вече са отдавна там. Ако потребителят има възможност да търси в Google вашите продукти или услуги в конкретен град, а вашата компания е физически позиционирана другаде, тогава той няма шанс да узнае за вас. И на него не му остава друго, освен да потърси конкуренти онлайн и да разгледа техните оферти.

В този смисъл, можем да заключим, че присъствието в интернет увеличава достъпността за Вашите клиенти или потребители. Това е лесен начин за потенциални клиенти да се запознаят с Вашите цени, работното време. Както и да сравнят всички тези фактори с вашите конкуренти само с едно щракване на бутона. Всички въпроси, на които може да се наложи да отговорите, трябва да са леснодостъпни на самия сайт, а ако не, тогава трябва да сте на сто процента сигурни, че информацията ви за контакт се показва правилно и предлага бърза връзка с ваш консултант.

Присъствието в интернет ви осигурява по-широка аудитория

Освен възможност за онлайн покупка, присъствието в интернет позволява също така на клиента да дойде и физически при вас. След като потребителите се информират за местоположението от интернет, те могат да пазаруват във физическите магазини. Ако е в неподходящ час от деня, когато е затворено, клиентите могат да закупят стоки и услуги през интернет. Също и в неработно време. Шансовете се удвояват.

Онлайн присъствието гарантира и придобиването на по-широка аудитория, например хора, които не могат да направят покупка във вашия физически магазин поради друга причина, било то заради увреждане, липса превоз или пък защото живеят в друга държава.

Най-добрата страна на онлайн присъствието

Знаете ли коя е най-добрата страна на това, Вашият бизнес да има онлайн присъствие? Ако клиентите си харесат нещо  или пък вече са го закупили, те с удоволствие споделят това  с другите. А именно с близки, приятели. Или пък постват във фейсбук страниците си продуктите, от които са останали доволни. Когато Вашите клиенти или техни познати видят, че сайтът ви е актуализиран с най-новите технологии, това веднага ще ги убеди, че имат работа с истински професионалисти в своята област. Активните потребителски акаунти в социалните медии ще позволят Вашите продукти и услуги да се споделят лесно между клиентите и в резултат на това трафикът Ви ще се увеличи.

Разбира се, с гореизброените предимства от наличното присъствие в интернет на Вашия бизнес, ние не претендираме за изчерпателност. Повече в тази връзка може да научите, ако установите контакт с професионалистите в тази област.

Повече информация за нашите услуги можете да получите на webstation.bg

Последни публикации

как се прави SEO оптимизация
Как се прави SEO оптимизация?
Популяризирането на бизнес в Интернет почти никога не е пълно без оптимизация на сайта за търсачки. Той пряко влияе върху разпознаваемостта и репутацията на марката, осигурява трафик от търсения с необходимото качество, позволява ви да получите реални клиенти и да увеличите продажбите. И така, как се прави SEO оптимизация? Представете си, че въвеждате заявка в […] Вижте повече
регистрация на сайт в търсачки
Регистрация на сайт в търсачки – защо е важно?
Регистрация на сайт в търсачки е реалното начало на неговия активен живот и растеж в рамките на Глобалната мрежа. Добавяте го към опашката за индексиране, ускорявайки процеса на приемане в SERPs. След известно време ще започне да събира трафик, чието качество и количество ще зависи само от вас. Днес можете да привлечете трафик от различни източници. […] Вижте повече
органичният трафик
Защо органичният трафик е важен KPI за SEO оптимизация
Като професионалист по SEO разчитате на данни за да Ви кажат как върви органичният трафик към Вашия сайт и данни, за да Ви информират за това, което се нуждае от подобрение. Органичният трафик несъмнено е един от най-важните KPI /Ключови показатели за ефективност/ за SEO проследяване. Отнася се до посетители на Вашия уебсайт, които попадат […] Вижте повече
Партньори и клиенти
Peugeot Logo
Via Vinera Logo
Benchmark Logo
Kone Logo
Ringspot Logo
Kamak Logo
Alog Logo
Logel Logo
Domtex Logo
Ivko Logo
Europharma Logo
My pretty wedding Logo
Evrokanal Logo
Generali Logo
Nardis Logo
Collins Estates Logo
Dpf Logo
Grand Hotel Bansko Logo
CottonFields Logo
Collins Solicitors Logo
Vasilias Dyson Logo
REVIV Logo
Infinity Clinic Logo
Totaltherm Logo