WebStation

Интернет репутация – какво не бива да правим?

Интернет репутация

Изграждане на интернет репутация – често срещани грешки

Изграждането на положителна интернет репутация е от съществено значение за изграждането и развитието на всеки бизнес. Понякога обаче това не е толкова лесно, както изглежда и дори ако я градите дълго и упорито, винаги бихте могли да я загубите за съвсем кратък срок от време. Затова е толкова важно да разберете как да се справите с евентуални кризисни ситуации предварително, така че да избегнете напълно или да минимализирате риска от евентуални щети.

И така, нека да се фокусираме върху основните грешки, които биха могли да възникнат. Дори и при едно целенасочено изграждане на интернет репутация.

Грешка 1. Съзнателно укриване на проблема

Умишленото скриване на проблемите, опитът за минимализиране на последствията или пълното отричане на участието на фирмата в даден инцидент, например, е една огромна грешка. Рано или късно това се осъзнава от всеки, като е факт, че последиците от подобен развой са в състояние да причинят много повече вреда, отколкото ако проблемът бъде признат още в самото начало.

Грешка 2. Работа с външни целеви аудитории и отсъствие на корпоративна политика

Усилената работа с външни целеви аудитории и абсолютната липса на корпоративна политика  е втората голяма грешка, която се допуска при изграждането на интернет репутация. Защо е така? Защото интернет репутацията е своеобразен комплекс от мерки, които включват и комуникацията между служител и потребител, а неудовлетвореният служител определено няма особено голямо желание да се постарае да предложи качествена услуга, от което неизбежно страда и репутацията.

Грешка 3. Неправилно разпределение на вниманието между участниците на пазара

Доста компании отчитат фактора интернет репутация като важен само в един-единствен случай. А именно  при контакт с акционери, инвеститори и банки. Това е изключително грешен подход, тъй като не е ориентиран към бъдещо развитие. Когато се фокусираме единствено върху определен фактор за формиране на репутация, то неговият колапс е неизбежен. И въпрос единствено на време.

За да се избегнат подобни последици, е важно да се подходи правилно. С интегриран подход при управлението на интернет репутацията. Това е особено важно, когато самата компания е загрижена за своето бъдеще и държи да задържи добрите си позиции на пазара.  

Към нашите Уеб-услуги.

Последни публикации

органичният трафик
Защо органичният трафик е важен KPI за SEO оптимизация
Като професионалист по SEO разчитате на данни за да Ви кажат как върви органичният трафик към Вашия сайт и данни, за да Ви информират за това, което се нуждае от подобрение. Органичният трафик несъмнено е един от най-важните KPI /Ключови показатели за ефективност/ за SEO проследяване. Отнася се до посетители на Вашия уебсайт, които попадат […] Вижте повече
Онлайн репутация
Онлайн репутация
Според един от основните речници за интернет жаргон онлайн репутация (електронната репутация) е тази репутация свързана с Интернет присъствието на дадена компания, човек, продукт, услуга или друг елемент. Онлайн репутация се влияе от съдържанието, което субектът разпространява, реакциите и взаимодействията с потребителите в мрежата, активността в социалните мрежи и какво ли още не. За хората […] Вижте повече
Ползи на adwords рекламата в Google
Ползи на adwords рекламата в Google (вече изестна като Google Ads)
Не всяка фирма с онлайн бизнес разполага със IT специалисти и дизайнери като Google, Yahoo и Facebook. Ползи на adwords рекламата в Google (сега известна като Google Ads). Понякога такива фирми избират, вместо SEO оптимизация, AdWords реклама, която се превръща в тайното оръжие на техния успех. Ето някои конкретни ползи от платформата за реклама, които […] Вижте повече
Партньори и клиенти
Peugeot Logo
Via Vinera Logo
Benchmark Logo
Kone Logo
Ringspot Logo
Kamak Logo
Alog Logo
Logel Logo
Domtex Logo
Ivko Logo
Europharma Logo
My pretty wedding Logo
Evrokanal Logo
Generali Logo
Nardis Logo
Collins Estates Logo
Dpf Logo
Grand Hotel Bansko Logo
CottonFields Logo
Collins Solicitors Logo
Vasilias Dyson Logo
REVIV Logo
Infinity Clinic Logo
Totaltherm Logo