WebStation

Какво е SEO копирайтинг

Какво е SEO копирайтинг image 1

Какво е SEO копирайтинг

След като разберете какво е SEO копирайтинг, ще разберете и защо е важно за вашия сайт. В същността си, това е SEO копирайтингът е специализирана форма за онлайн писане съдържаща следните характеристики.

SEO копирайтинг се прави от копирайтър, който е професионално ангажиран писател на съдържание за конкретна тема.

Копирайтърът използва ключови фрази – думи, предназначени за  целевата група потребители, използваща същите фрази-думи, които въвеждат в полето за търсене, за да намерят информацията, която искат и която ще ги насочи към вашия сайт.

SEO копирайтинг като практика, спомага за по-високо класиране на онлайн съдържание в резултатите от търсенето (като Google.)

Също така, качествената услуга, спомага за управлението на квалифициран трафик към вашия сайт, а не просто на случайно попаднали потребители.

SEO копирайтингът е качествено писане. Това е ключова характеристика. Подбираните фрази и думи, и техните съчетания, не трябва да правят написаното трудно четимо, да звучи повтарящо се или да губи фокуса на четящия. Вярно е, че съдържанието може да бъде оптимизирано, за да бъде ефективно за SEO. Важно е обаче да бъдете изключително внимателни, защото съдържанието все още трябва да се чете естествено – това е тънката граница във владение на самите копирайтъри!

Какво е SEO копирайтинг image 2

Споделяме тези неща, за да може когато търсите услугата, да разпознавате качественото SEO копирайтинг писане. Начинаещите си мислят, че като включат няколко ключови думи в текстовете си, ще ги направят четими и забележими. Напротив, изисква се много повече от това. Освен да се задоволи вечно променящата мнението си аудитория,  копирайтърът трябва да се съобрази и с алгоритмите на търсачките, за да не навреди на цялостната SEO стратегия заложена за конкретния сайт.

Излиза сякаш, че SEO копирайтинг писането служи както на потребителите, така и на търсачките. Има обаче и трети елемент, който също е много важен. Връзката с авторитетните уебсайтове, от които се черпят висококачествени връзки. Изграждането на свързани активи, вече допълва цялостното SEO копирайтинг съдържание.

Последни публикации

органичният трафик
Защо органичният трафик е важен KPI за SEO оптимизация
Като професионалист по SEO разчитате на данни за да Ви кажат как върви органичният трафик към Вашия сайт и данни, за да Ви информират за това, което се нуждае от подобрение. Органичният трафик несъмнено е един от най-важните KPI /Ключови показатели за ефективност/ за SEO проследяване. Отнася се до посетители на Вашия уебсайт, които попадат […] Вижте повече
Онлайн репутация
Онлайн репутация
Според един от основните речници за интернет жаргон онлайн репутация (електронната репутация) е тази репутация свързана с Интернет присъствието на дадена компания, човек, продукт, услуга или друг елемент. Онлайн репутация се влияе от съдържанието, което субектът разпространява, реакциите и взаимодействията с потребителите в мрежата, активността в социалните мрежи и какво ли още не. За хората […] Вижте повече
Ползи на adwords рекламата в Google
Ползи на adwords рекламата в Google (вече изестна като Google Ads)
Не всяка фирма с онлайн бизнес разполага със IT специалисти и дизайнери като Google, Yahoo и Facebook. Ползи на adwords рекламата в Google (сега известна като Google Ads). Понякога такива фирми избират, вместо SEO оптимизация, AdWords реклама, която се превръща в тайното оръжие на техния успех. Ето някои конкретни ползи от платформата за реклама, които […] Вижте повече
Партньори и клиенти
Peugeot Logo
Via Vinera Logo
Benchmark Logo
Kone Logo
Ringspot Logo
Kamak Logo
Alog Logo
Logel Logo
Domtex Logo
Ivko Logo
Europharma Logo
My pretty wedding Logo
Evrokanal Logo
Generali Logo
Nardis Logo
Collins Estates Logo
Dpf Logo
Grand Hotel Bansko Logo
CottonFields Logo
Collins Solicitors Logo
Vasilias Dyson Logo
REVIV Logo
Infinity Clinic Logo
Totaltherm Logo