WebStation

Как да оптимизирам сайта си?

Как да оптимизирам сайта си?

Как да оптимизирам сайта си?

Може би всеки, който има бизнес онлайн, се е замислял как сам да оптимизира сайта си. Независимо дали имате онлайн магазин или информативен сайт, ние можем да Ви дадем няколко съвета, с помощта на които да си отговорите на въпроса: „Как да оптимизирам сайта си“. За тези съвети не е нужно да имате познания по SEO, трябва да можете да боравите с админ панела на сайта си и да имате базови познания по SEO.

Как да оптимизирам сайта си без професионални познания?

Добре оптимизирани изображения

Снимките са много важна част от процеса на оптимизация. Много потребители игнорират важността на изображенията, а това е неправилно. Първото важно нещо е снимката, която искате да качите, да бъде в правилния размер. В противен случай на браузъра ще му отнеме повече време да зареди сайта, тъй като ще трябва да смали изображението до необходимия размер.

добре оптимизирани изображения

Препоръчваме Ви да използвате онлайн инструмент за намаляване на тежестта на даденото изображение. Съществуват безплатни такива, които няма да развалят качеството на снимката.

Следващото нещо е да преименувате изображенията преди да ги качите. Те трябва да бъдат с релевантни наименования, съдържащи ключовата дума на страницата, която оптимизирате.

Много важен момент е да напишете alt на снимката си. Alt е алтернативен текст, който се вижда, в случай че има проблем със снимката и тя не се визуализира. Затова е важно алтът да бъде грамотен и да включва ключовата дума.

Повече информация за оптимизация на изображенията можете да прочетете в тази статия.

С помощта на безплатни SEO плъгини

Има няколко безплатни плъгина за WordPress, които можете да инсталирате сами на вашия сайт. Например Yoast SEO. С помощта на този плъгин можете да пишете мета описание, SEO заглавие и да наситите текста с ключовата Ви дума без това да бъде прекалено в страницата ви.

Той работи на светофарен принцип и показва как може да подобрите съдържанието си, за да бъде по-оптимизирано

Например, ако имате прекалено дълго SEO заглавие (заглавието, което се показва в Google търсачката, когато сте се класирали по думата) Yoast SEO ще свети в червено и в препоръките ще е описано, че това заглавие трябва да бъде с по-малко символи.

Качествени SEO заглавия и мета описания

SEO заглавията и мета описанията са много важни компоненти за представянето ви пред Google и потребителите.

Вече знаете какво е SEO заглавие. Мета описанието е описанието, което виждат потребителите под SEO заглавието, когато се показвате при търсене в Google. От потребителска гледна точка тези два компонента определят дали потенциалните клиенти ще отворят Вашия сайт или сайта, който е под вас, например. Това е информация, която потребителите очакват да получат, когато търсят по дадена ключова дума. Освен за потенциалните ви клиенти, заглавието и описанието са важни и за google. Затова се препоръчва да въвеждате ключовата ви дума или фраза и на тези две места. Но затова също ще ви помогне и Yoast SEO.

Качествени SEO заглавия и мета описания

Закупуване на домейн

Домейнът също е много важен за оптимизацията на сайта ви. Освен, че се препоръчва домейнът да съдържа информация за бизнеса ви (основната ви ключова дума/фраза или част от нея), също така съветваме нашите клиенти да закупят домейна на уебсайта си за възможно най-дълъг период. Опциите са от 1 до 10 години, ако имате възможност да закупите домейна си за период от 10 години още по-добре. По този начин Google разбира, че имате сериозни намерения и ще Ви оцени по-високо.

Хостинг план

Друг важен компонент е какъв хостинг доставчик използвате. В световен мащаб има голямо разнообразие на хостинг компании, които обещават всичко. Но както при всеки бизнес, и при този съществува голяма конкуренция и фирмите се стремят да привлекат колкото се може повече клиенти.

Препоръчваме Ви, когато избирате хостинг компания, да се интересувате от скоростта, бекъпите и съпорта. Това са три основни фактора, които вие като начинаещ е редно да знаете, когато плащате за хостинг услуги на годишна база. За SEO-то е важно хостингът да предлага сертификат за сигурност и да бъде максимално бърз. От някои от тези фактори зависи и бързината на зареждане Вашия сайт, съответно и потребителското изживяване.

 

Последни публикации

как се прави SEO оптимизация
Как се прави SEO оптимизация?
Популяризирането на бизнес в Интернет почти никога не е пълно без оптимизация на сайта за търсачки. Той пряко влияе върху разпознаваемостта и репутацията на марката, осигурява трафик от търсения с необходимото качество, позволява ви да получите реални клиенти и да увеличите продажбите. И така, как се прави SEO оптимизация? Представете си, че въвеждате заявка в […] Вижте повече
регистрация на сайт в търсачки
Регистрация на сайт в търсачки – защо е важно?
Регистрация на сайт в търсачки е реалното начало на неговия активен живот и растеж в рамките на Глобалната мрежа. Добавяте го към опашката за индексиране, ускорявайки процеса на приемане в SERPs. След известно време ще започне да събира трафик, чието качество и количество ще зависи само от вас. Днес можете да привлечете трафик от различни източници. […] Вижте повече
органичният трафик
Защо органичният трафик е важен KPI за SEO оптимизация
Като професионалист по SEO разчитате на данни за да Ви кажат как върви органичният трафик към Вашия сайт и данни, за да Ви информират за това, което се нуждае от подобрение. Органичният трафик несъмнено е един от най-важните KPI /Ключови показатели за ефективност/ за SEO проследяване. Отнася се до посетители на Вашия уебсайт, които попадат […] Вижте повече
Партньори и клиенти
Peugeot Logo
Via Vinera Logo
Benchmark Logo
Kone Logo
Ringspot Logo
Kamak Logo
Alog Logo
Logel Logo
Domtex Logo
Ivko Logo
Europharma Logo
My pretty wedding Logo
Evrokanal Logo
Generali Logo
Nardis Logo
Collins Estates Logo
Dpf Logo
Grand Hotel Bansko Logo
CottonFields Logo
Collins Solicitors Logo
Vasilias Dyson Logo
REVIV Logo
Infinity Clinic Logo
Totaltherm Logo