WebStation

Как да разработите стратегия за SEO съдържание

Стратегия за SEO съдържание

Как да разработите стратегия за SEO контент

Ако сте създавали случайно съдържание, надявайки се, че част от него в крайна сметка ще се класира, е време да се ангажирате с по-методична стратегия за SEO съдържание за мрежата. Ето четири стъпки за определяне и усъвършенстване на вашата стратегия за SEO съдържание:
  1. Определете целите си

Първо определете целите си като уебсайт или бизнес. Търсите ли да стимулирате продажбите чрез Вашия уебсайт? Печелите ли сайта си чрез реклами и следователно просто искате да увеличите трафика и да върнете читателската аудитория? Вашите цели ще определят върху какви типове съдържание трябва да се съсредоточите. Ако основно се опитвате да стимулирате продажбите на продукти, Вашият основен фокус трябва да бъдат атрактивни, информативни продуктови страници, които са оптимизирани както за търсене, така и за реализации. Вторичният Ви фокус може да бъде полезно съдържание в блога, което илюстрира кога и как да използвате продуктите си, като свързва към тези страници, където е уместно (най-добре е, ако вашият блог не е изцяло саморекламен).
  1. Помислете за Вашата аудитория

Познавайте аудиторията си – проучванията и софтуерът за анализ могат да Ви помогнат да получите по-добра представа за типичния посетител или клиент. Помислете за разработването на маркетингови персони или персонажи, които представят идеалните посетители и клиенти на вашия сайт. Тогава помислете какъв вид съдържание биха търсили тези персони.
  1. Създайте редакционен календар

След като имате представа към кого насочвате и защо, можете да започнете да изграждате редакционен календар. Редакционният календар е график, който диктува кога ще публикувате ново съдържание и какъв тип съдържание ще бъде.
  1. Анализирайте и преоценете

И накрая, бъдете в течение на анализа на вашия сайт. Редовно анализирайте съдържанието си за оптимизиране, за да видите какво работи и кое не. Добрите мерки за успех и ангажираност включват прегледи на страници, връзки, коментари, социални споделяния (харесвания във Facebook, туитове и т.н.) и проценти на конверсия.

Последни публикации

как се прави SEO оптимизация
Как се прави SEO оптимизация?
Популяризирането на бизнес в Интернет почти никога не е пълно без оптимизация на сайта за търсачки. Той пряко влияе върху разпознаваемостта и репутацията на марката, осигурява трафик от търсения с необходимото качество, позволява ви да получите реални клиенти и да увеличите продажбите. И така, как се прави SEO оптимизация? Представете си, че въвеждате заявка в […] Вижте повече
регистрация на сайт в търсачки
Регистрация на сайт в търсачки – защо е важно?
Регистрация на сайт в търсачки е реалното начало на неговия активен живот и растеж в рамките на Глобалната мрежа. Добавяте го към опашката за индексиране, ускорявайки процеса на приемане в SERPs. След известно време ще започне да събира трафик, чието качество и количество ще зависи само от вас. Днес можете да привлечете трафик от различни източници. […] Вижте повече
органичният трафик
Защо органичният трафик е важен KPI за SEO оптимизация
Като професионалист по SEO разчитате на данни за да Ви кажат как върви органичният трафик към Вашия сайт и данни, за да Ви информират за това, което се нуждае от подобрение. Органичният трафик несъмнено е един от най-важните KPI /Ключови показатели за ефективност/ за SEO проследяване. Отнася се до посетители на Вашия уебсайт, които попадат […] Вижте повече
Партньори и клиенти
Peugeot Logo
Via Vinera Logo
Benchmark Logo
Kone Logo
Ringspot Logo
Kamak Logo
Alog Logo
Logel Logo
Domtex Logo
Ivko Logo
Europharma Logo
My pretty wedding Logo
Evrokanal Logo
Generali Logo
Nardis Logo
Collins Estates Logo
Dpf Logo
Grand Hotel Bansko Logo
CottonFields Logo
Collins Solicitors Logo
Vasilias Dyson Logo
REVIV Logo
Infinity Clinic Logo
Totaltherm Logo