Линк билдинг – какво представлява той? Това е системен процес на генериране на входящи линкове към един сайт от външни сайтове и блогове. Входящите линкове спомагат всяка SEO стратегия и в 90% от случаите са част от всеки SEO план. За търсещите машини (Google, Bing) наличието на входящи линкове от други независими сайтове е сигурен знак, че информацията на сайта е интересна за хората и дава нещо ново на потребителите. Ето защо търсачките дават по-висок domain trust на уеб сайтове, които имат добри линкове. Какво означава добри линкове? Те трябва да бъдат едновременно:

  •  Качествени: да идват от сайтове с Page rank над 3 с авторско съдържание без спам елементи
  •  Релевантни: да идват от сайтове, блогове или форуми от същата и сходна сфера, каквато е на основния сайт
  •  Натурални: препратките да влизат по естествен начин в сайта за по-продължителен период от време, да не се генерират „ударно“. Това е особено валидно за нови домейни.
  •  Да не са купени: линковете не трябва да бъдат от „ферми“ и масови мейлинги до огромни бази данни
  •  Разнообразни: добре е беклинковете да са разнообразни. Част от тях е желателно водят към началната страница, други към вътрешни продуктови страници, трети към публикации от блога, към контактните данни и т.н.

Когато се прави един SEO план се залага на обмислена и последователна стратегия (Link building techniques). Обикновено тя се извършва за 2-3 месеца, за да може backlink update-а да засича новите връзки поетапно. Изключения се правят само за сайтове на възраст над 3 години, където процесът може да се изпълни и в рамките на месец. Ако Вашият сайт е преминал on-page оптимизация, вероятно сега идва моментът да затвърдите добрите позиции с професионален линк билдинг план. Той няма да позволи на сайта Ви да се колебае в класирането и ще го държи на добрите позиции, които вече имате. В някои случаи сайтът ще продължи да се изкачва нагоре след отчитането на новите линковете. Във всички случай тези линкове ще повишат Page Rank-а и Domain Authority на сайта Ви!

Цени и копирайтинг

Изпратете запитване за тази услуга на контактния ни имейл: info@webstation.bg като посочите и домейна на Вашия сайт. След анализ на сайта Ви и сферата на бизнеса Ви ще изпратим и индивидуална оферта. Тя ще включва:

линк билдинг

  • Анализ на настоящите линкове
  • Проверка за токсични линкове и black hat дейности от нелоялни конкуренти
  • Фирмено разузнаване на входящите линкове към топ 3 сайтовете във Вашата сфера
  • План за линк билдинг: видове линкове, копирайтинг, цени, срокове за изпълнение
  • Препоръки за други SEO дейности