Най-често задавани въпроси

Съдържание

  Най-често задавани въпроси

  Вижте кои са те. Един от първите най-често задавани въпроси е: 1. Какви са предимствата на динамичен уебсайт?
  За разлика от статичните, динамичните сайтове позволяват потребителите бързо и лесно да добавят, редактират съдържание, снимки, продукти и услуги. В наши дни това е най-удачният начин да се изгради един модерен, бърз, функционален и mobile friendly уебсайт. От своя страна, статичният сайт представлява съвкупност от отделни HTML документи за всяка подстраница. Той има свойте положителни страни, но трябва да се поддържа професионално от програмисти.
  2. Какви са плюсовете на responsive уебсайт пред сайт с отделна версия за мобилни устройства?
  Плюсовете са няколко. На първо място сайт с отделна мобилна версия е доста по-тежък и доста по-бавен. Второ оптимизацията остава само на един сайт – responsive, който си сменя детайлите по дизайна спрямо устройството на което е отворен. В последните години responsive сайтовете се класират значително по-добре от Google, защото наличието на тази характеристика е изключително важна за отлично класиране в SERP.

  3. Каква е разликата между SEO оптимизацията и Google Ads рекламата?

  SEO – Search engine optimization. Това е процес на оптимизиране на уебсайт за търсещите машини, като Google, Bing, Yahoo и др. Самата оптимизация е най-важното нещо след изработката на самият сайт, за да бъде той откриваем от потребителите. Само след добро SEO един сайт може да излиза безплатно на челни позиции в търсачките. AdWords – платена текстова реклама в Google. Когато тече AdWords кампания, сайтът се визуализира винаги на първа страница в първите 2-4 или последните 2-4 резултата в зависимост от заложеният бюджет, конкуренция и сферата на бизнеса. Важно е да се спомене, че в този случай, показването на сайта е с етикет „Реклама“, което инстинктивно кара повечето потребители, да го подминават и да се насочат към органичните резултати, където са класирани оптимизираните сайтове на надеждни и утвърдени компании.