WebStation

Онлайн маркетинг в несигурни времена. Как да се справим

Онлайн маркетинг SEO

В наши дни има много разочарование, страх и безпокойство. Това е изключително несигурно време за бизнеса от цял ​​свят, защото просто няма нито един верен отговор за това как трябва да реагират на ситуацията.

Така че, когато нещата се напрегнат и е невъзможно да се предскажат по този начин, съвсем естествено е да се обърнете и да се опитате да преминете през „бурята на маркетинг“. „Свиване нагоре“, в бизнес смисъл, означава да привлечете себе си и да не посягате към нови възможности. Това означава да намалите възможно най-много разходи, включително маркетинговия бюджет, и да се надявате, че можете да го задържите, докато всичко се върне към нормалното от само себе си. Това със сигурност изглежда логично на пръв поглед и в някои случаи регламентите и диктатите на държавното правителство може да Ви принудят да приложите тази стратегия. Въпреки това, дори да изглежда безопасно – или неизбежно – в този момент може да не е правилната стратегия.
За да бъдем ясни: ние не препоръчваме никоя компания да игнорира въведените мерки за здраве и безопасност.
Ние обаче ще предложим някои стратегии, опции и възможности, които могат да се окажат по-ефективни от класическата стратегия за костенурките.

Какво трябва да направи вашият маркетинг екип?

Сега е моментът да проявите известна гъвкавост и да адаптирате маркетинговите си усилия, за да се справите с настоящата ситуация. SEO винаги е била дълга игра и рентабилността чрез прекомерни мерки за намаляване на разходите традиционно осигурява само краткосрочна печалба. И така, въпросът, който бихме искали да зададем, е: когато този труден момент е зад гърба ни, ще се окажете ли в силна позиция в индустрията или ще възстановите своята основа за онлайн маркетинг отново? Разбира се, това не означава, че трябва просто да продължите да правите същите неща, които винаги сте правили. Времената и тенденциите се променят всеки ден и голямата част от онлайн маркетинга е способността да се въртят и променят стратегии, за да бъдат в крак с тях.

И така, какво можете да направите, за да поддържате маркетинга си по пътя в несигурни времена?

Помислете за следното:
  1. Удвоете маркетинга на съдържанието
Хората искат да знаят, че някъде там нещата продължават нормално (или поне относително нормално). Те искат да чуят повече от това как вирусът засяга света (и вашия бизнес). Сега, повече от всякога, клиентите и клиентите се нуждаят от точки за връзка с любимите си компании. Можете да създадете тези точки за контакт, като предоставите най-полезното, забавно и интригуващо съдържание, което можете. Докато премествате маркетинговите си стратегии за съдържание, за да отговорите на това търсене, помислете за използването на различни видове съдържание и поддържайте вашите съобщения съпричастни и актуални. Видеоклипове, електронни книги, презентации, подкасти, инфографики, бюлетини … всичко е валидно в момента. Това е и чудесно време да погледнете назад към някои от предишното си съдържание и да намерите най-полезните и популярни парчета и да помислите за начини да ги пренасочите и да ги върнете обратно в обращение.
  1. Връзки по връзки
Това може да е идеалният момент да се откажете от традиционната тактика за изграждане на връзки. В крайна сметка, приближаването до друг уебсайт с искане за връзка към техния блог може да не изглежда много чувствително. Особено ако собственикът на този уебсайт в момента се бори само да остане в бизнеса. Техният първи приоритет със сигурност няма да включва редактиране на едногодишна публикация в блога. Ако обаче се обърнете към същите уебсайтове с намерението да изградите връзка – като искате да създадете взаимноизгодна връзка. Можете да изпращате реален трафик или потенциални клиенти напред и назад. Тогава е моментът наистина да се потопите в това вид „изграждане на връзки“ за Вашият маркетинг.

Последни публикации

как се прави SEO оптимизация
Как се прави SEO оптимизация?
Популяризирането на бизнес в Интернет почти никога не е пълно без оптимизация на сайта за търсачки. Той пряко влияе върху разпознаваемостта и репутацията на марката, осигурява трафик от търсения с необходимото качество, позволява ви да получите реални клиенти и да увеличите продажбите. И така, как се прави SEO оптимизация? Представете си, че въвеждате заявка в […] Вижте повече
регистрация на сайт в търсачки
Регистрация на сайт в търсачки – защо е важно?
Регистрация на сайт в търсачки е реалното начало на неговия активен живот и растеж в рамките на Глобалната мрежа. Добавяте го към опашката за индексиране, ускорявайки процеса на приемане в SERPs. След известно време ще започне да събира трафик, чието качество и количество ще зависи само от вас. Днес можете да привлечете трафик от различни източници. […] Вижте повече
органичният трафик
Защо органичният трафик е важен KPI за SEO оптимизация
Като професионалист по SEO разчитате на данни за да Ви кажат как върви органичният трафик към Вашия сайт и данни, за да Ви информират за това, което се нуждае от подобрение. Органичният трафик несъмнено е един от най-важните KPI /Ключови показатели за ефективност/ за SEO проследяване. Отнася се до посетители на Вашия уебсайт, които попадат […] Вижте повече
Партньори и клиенти
Peugeot Logo
Via Vinera Logo
Benchmark Logo
Kone Logo
Ringspot Logo
Kamak Logo
Alog Logo
Logel Logo
Domtex Logo
Ivko Logo
Europharma Logo
My pretty wedding Logo
Evrokanal Logo
Generali Logo
Nardis Logo
Collins Estates Logo
Dpf Logo
Grand Hotel Bansko Logo
CottonFields Logo
Collins Solicitors Logo
Vasilias Dyson Logo
REVIV Logo
Infinity Clinic Logo
Totaltherm Logo