WebStation

Онлайн реклама – преимущества на рекламата в Google

Онлайн реклама

Онлайн реклама – преимущества на директната реклама в Google

Онлайн маркетингът е дейност, която включва създаването и производството на продукт или услуга на вашата компания, нейното ценообразуване, разпространение и реклама. Важна част от маркетинга е рекламата.

В дигиталната ера маркетингът завладява интернет пространството и новите инструменти придобиват не само популярност, но и  затвърждават търговската си значимост.

Маркетингът е обща дейност, която включва създаването и производството на продукт или услуга за вашата компания, определянето на нейната цена, разпространение и реклама.  

Целта на рекламата е контакт с потребителя, а въздействието й зависи от това доколко креативна е тя.

Как да направите рекламата ефективна?

За да сте максимално ефективни, направете списък с планираните задачи и какъв ефект очаквате от вашата реклама. Това ще ви помогне да се съсредоточите по-добре при създаването й. След това конкретно посочете целта. Тя трябва да е конкретна и ясна. Например, ако заложите на „просто да повиша продажбите“, това няма да помогне никак. По-добре е да го замените с конкретното „на повиша продажбите с 5% в рамките на еди-колко-си дни или  седмици“.

Предимства на Google Ads реклама /PPC/ за придобиване на клиенти

Търсачката на Google е най-популярната сред интернет потребителите, а рекламната система на Google Ads предлага удобен за потребителите интерфейс. И най-важното, рекламите се показват само на тези, които търсят „Вашия“ продукт или услуги, а не на всички.

Още едно предимство е възможността да изберете с какви думи Вашата реклама ще бъде показана на целевата аудитория. Тоест можете да видите статистически данни за заявките за ключови думи, препоръчителна оферта на ниво ключова дума и конкуренция.

Може да настроите рекламна кампания за определен град, държава или местоположение.

Управлявайки офертите си на ниво ключова дума, имате възможност да се появявате в ТОП-3 SERP, което прави рекламата Ви забележима.

Плащането се начислява само за клик, тоест, ако клиентът не се интересува от офертата, вие не плащате.

И не на последно място, възможността за интегриране на сайта със системите за анализ на Google е също едно огромно предимство, тъй като прави възможно проследяването на ефективността на рекламата за всяка заявка, град и устройство.

Нека да продължим в посока изясняване предимствата на рекламата в Google. Така ще придобиете още по-детайлизирано знание относно как това би реализирало бизнес стратегиите заложени в дадена компания. Оказва се, че освен самата услуга за онлайн реклама в Google, хората питат търсачката доколко платформата е ефективна. Това навежда на мисълта, че много бизнеси и маркетинг експерти не са добре запознати с този инструмент.

Google Ads

Не са малко маркетолозите, които смятат, че Google Ads е изключително успешна платформа за рекламиране, особено когато правилно се ползва услугата плащане на клик (PPC). Тогава тя е ефективна за почти всеки тип бизнес. Използването на този тип реклама изисква време и пари, но ужасно голям брой фирми са установили, че това е добре изразходвано време и пари, тъй като рекламата в Google осигурява измерима възвръщаемост на инвестициите. В онлайн пространството можете да прочетете не една две статии как и кога да ползвате този тип услуга.

Преди да започне спора межди почитателите на SEO стратегиите и тези предпочитащи рекламата в Google, самите маркетолози препоръчваме да се правите PPC кампания, като не трябва изключвате другите маркетингови дейности. Както винаги, препоръчителен е здравословният баланс на маркетинговите канали, включително органичното търсене, имейл маркетинг, събития с клиенти, социални медии и други водещи източници. Начинът, по който разпределяте маркетинговия си бюджет, ще зависи от това кои рекламни канали се оказват най-ефективни за вашия бизнес.

Конкретно рекламата в Google има своите предимства в посока достигането на много потенциални клиенти според настройките на кампанията. Платформата е една от тези, които предоставят най-добра възможност за измерване на резултатите. Разбира се, самите собствениците на бизнеса често са ограничени от време, за да следят такива неща, но екипът, който е с възложена задача има на разположение по-прозрачен, предоставящ множество PPC показатели инструмент, който позволява да видите в детайли какво работи и какво не. Всеки бизнес вложил средства в онлайн реклама, доста бързо може да определи дали дадената кампания прахосва пари или има много добра ROI.

Термини
Преимущества на онлайн рекламатаЦелта на рекламата е контакт с потребителя, генериране на аудитория и разпознаваемост на бранда
Ефективна онлайн рекламаЗа ефективна онлайн реклама най-напред трябва да се определят целите, да се създаде check лист с планирани задачи и след това подходите, които ще бъдат използвани при реализирането ѝ
Предимства на Google Ads реклама /Pay Per Click/Google рекламата е удобен за потребителите формат, тъй като продуктите и услугите се показват се само на тези, които ги търсят. Тя дава възможост и за много добър мониторинг на разходите, както и измерване на ефективността (чрез множесто KPI)
Плащания при онлайн рекламаПлащането се начислява само на клик. Ако клиентът не се интересува от предлаганата услуга, Вие не заплащате затова, че рекламното послание е било видяно. Това е голямо преимущество пред традиционната реклама
Възвръщаемост на инвестициите (ROI)Директната платена онлайн реклама има относителна възвръщаемост (ROI)

Често задавани въпроси

Последни публикации

как се прави SEO оптимизация
Как се прави SEO оптимизация?
Популяризирането на бизнес в Интернет почти никога не е пълно без оптимизация на сайта за търсачки. Той пряко влияе върху разпознаваемостта и репутацията на марката, осигурява трафик от търсения с необходимото качество, позволява ви да получите реални клиенти и да увеличите продажбите. И така, как се прави SEO оптимизация? Представете си, че въвеждате заявка в […] Вижте повече
регистрация на сайт в търсачки
Регистрация на сайт в търсачки – защо е важно?
Регистрация на сайт в търсачки е реалното начало на неговия активен живот и растеж в рамките на Глобалната мрежа. Добавяте го към опашката за индексиране, ускорявайки процеса на приемане в SERPs. След известно време ще започне да събира трафик, чието качество и количество ще зависи само от вас. Днес можете да привлечете трафик от различни източници. […] Вижте повече
органичният трафик
Защо органичният трафик е важен KPI за SEO оптимизация
Като професионалист по SEO разчитате на данни за да Ви кажат как върви органичният трафик към Вашия сайт и данни, за да Ви информират за това, което се нуждае от подобрение. Органичният трафик несъмнено е един от най-важните KPI /Ключови показатели за ефективност/ за SEO проследяване. Отнася се до посетители на Вашия уебсайт, които попадат […] Вижте повече
Партньори и клиенти
Peugeot Logo
Via Vinera Logo
Benchmark Logo
Kone Logo
Ringspot Logo
Kamak Logo
Alog Logo
Logel Logo
Domtex Logo
Ivko Logo
Europharma Logo
My pretty wedding Logo
Evrokanal Logo
Generali Logo
Nardis Logo
Collins Estates Logo
Dpf Logo
Grand Hotel Bansko Logo
CottonFields Logo
Collins Solicitors Logo
Vasilias Dyson Logo
REVIV Logo
Infinity Clinic Logo
Totaltherm Logo