WebStation

Регистрация на сайт в търсачки – защо е важно?

регистрация на сайт в търсачки

Регистрация на сайт в търсачки е реалното начало на неговия активен живот и растеж в рамките на Глобалната мрежа. Добавяте го към опашката за индексиране, ускорявайки процеса на приемане в SERPs. След известно време ще започне да събира трафик, чието качество и количество ще зависи само от вас.

Днес можете да привлечете трафик от различни източници. Това могат да бъдат търсачки, социални мрежи, платени и безплатни външни връзки от други сайтове. Основното послание при привличане на трафик е да не събирате възможно най-голяма аудитория, независимо как и защо е стигнала до вас. Събирайте само целеви посетители, които ще посетят вашия ресурс и ще предприемат определени полезни действия, които ще увеличат неговата тежест и доверие.

Големият брой случайни посетители засяга не толкова брояча на посещенията, колкото брояча на отпаданията. Този параметър ясно показва процента на хората, които са дошли на вашия сайт и веднага са го напуснали. От гледна точка на търсачката това означава, че ресурсът не отговаря на въпросите и проблемите, които посетителят е имал.

Увеличаването на броя на отпаданията неизбежно води до намаляване на лоялността към сайта. А по-късно може да доведе до налагането на различни филтри, които ограничават попадането на страници в резултатите от търсенето.

Така че винаги помнете, че не бива да преследвате сляпо броя на посещенията. Обърнете много повече внимание на качеството на всеки отделен. Нека няколко потребители дойдат при вас, но всеки от тях ще прочете подробно цялата информация на страницата. Това ще означава, че правите наистина полезно нещо, което с времето ще бъде оценено както от потребителите, така и от търсачките.

Защо трябва да направите регистрация на сайт в търсачки?

Докато сайтът не бъде индексиран в търсачките, последните просто не знаят за него и не могат да направят връзка към него. Тоест, преди индексирането, сайтът може да бъде намерен само като отидете до него чрез директна връзка. Но проблемът е, че резултатите от търсенето събират много милиони потребители, докато е почти невъзможно да се достигне до такава аудитория с директни връзки.

По принцип автоматичните механизми на търсачките могат сами да намерят вашия ресурс. Вярно е, че няма гарантирана времева рамка за такова събитие. Те могат да ви намерят след месец или може би след десетилетия. Скоростта на автоматичното индексиране до голяма степен зависи от броя на външните връзки, които водят към вашия сайт.

Ако бот за търсене индексира сайт и види връзка към вашия ресурс в него, той ще го последва и ще провери съдържанието му. Така търсачката ще ви обърне внимание. Но това също не означава, че си струва да поставите няколко връзки, тъй като веднага ще бъдете включени в резултатите от търсенето.

Добавянето на сайт към индекса е необходимо не само от гледна точка на привличане на трафик. Търсачките дават своите препоръки за оптимизиране на структурата на сайта и неговите технически параметри. Това се отнася до размера на информацията на страниците му и скоростта на зареждане.

Последни публикации

как се прави SEO оптимизация
Как се прави SEO оптимизация?
Популяризирането на бизнес в Интернет почти никога не е пълно без оптимизация на сайта за търсачки. Той пряко влияе върху разпознаваемостта и репутацията на марката, осигурява трафик от търсения с необходимото качество, позволява ви да получите реални клиенти и да увеличите продажбите. И така, как се прави SEO оптимизация? Представете си, че въвеждате заявка в […] Вижте повече
регистрация на сайт в търсачки
Регистрация на сайт в търсачки – защо е важно?
Регистрация на сайт в търсачки е реалното начало на неговия активен живот и растеж в рамките на Глобалната мрежа. Добавяте го към опашката за индексиране, ускорявайки процеса на приемане в SERPs. След известно време ще започне да събира трафик, чието качество и количество ще зависи само от вас. Днес можете да привлечете трафик от различни източници. […] Вижте повече
органичният трафик
Защо органичният трафик е важен KPI за SEO оптимизация
Като професионалист по SEO разчитате на данни за да Ви кажат как върви органичният трафик към Вашия сайт и данни, за да Ви информират за това, което се нуждае от подобрение. Органичният трафик несъмнено е един от най-важните KPI /Ключови показатели за ефективност/ за SEO проследяване. Отнася се до посетители на Вашия уебсайт, които попадат […] Вижте повече
Партньори и клиенти
Peugeot Logo
Via Vinera Logo
Benchmark Logo
Kone Logo
Ringspot Logo
Kamak Logo
Alog Logo
Logel Logo
Domtex Logo
Ivko Logo
Europharma Logo
My pretty wedding Logo
Evrokanal Logo
Generali Logo
Nardis Logo
Collins Estates Logo
Dpf Logo
Grand Hotel Bansko Logo
CottonFields Logo
Collins Solicitors Logo
Vasilias Dyson Logo
REVIV Logo
Infinity Clinic Logo
Totaltherm Logo