SEO Въпроси и отговори – част 1

Съдържание

  Закупуването на стари домейни

  Има ли смисъл да се купуват стари домейни с цел линк билдинг?

  • Закупуването на стари домейни може да бъде както полезно, така и не толкова, ако ги използвате за Вашия бизнес. Единият вариант, при който стар домейн може да бъде използван, е като го пренасочите към Вашия основен сайт. Другият вариант е да го използвате за сателитен такъв, например за блог, в който да публикувате статии, свързани с тематиката на бизнеса Ви.
  За наличие на стари домейни може да проверите в онлайн аукционите, но не бързайте да закупувате. Преди това Ви препоръчваме да проверите какъв е авторитетът на домейна. Ahrefs.com е безплатен онлайн инструмент, в който може да проверите колко линка има към домейна, който сте харесали и по-важното – колко са качествените такива според неговия Domain Rating.

  Има ли значение за колко време напред е платен домейнът?

  • Съществува мнение, че домейните, закупени за по-дълъг период от време, се индексират по-добре от търсачките. Възможностите за закупуване на домейн са между 1 и 10 години. Ако имате възможност, е хубаво да закупите основния си домейн за възможно най-дълъг период. По този начин ще изглеждате със сериозни бизнес намерения пред

  Какво е Key Word Stuffing?

  • Това е термин, който се определя като Black Hat SEO, тъй като се базира на манипулиране на Google чрез насищане на текста с ключови думи. Например ако в един параграф от 100 думи, ключовата дума да я има 15 пъти. Това е пренасищане, и когато Google забележи подобни техники, дава лош рейтинг на сайта.
  Въпреки това много хора продължават да прилагат подобни техники, тъй като си мислят, че по този начин Google ще ги хареса и индексира на по-предни позиции при търсене. Това обаче е вреден процес в дългосрочен аспект за цялостната SEO стратегия.