WebStation

SEO Въпроси и отговори – част 2

ново съдържание в блога

Колко често е добре да добавяме ново съдържание?

  • Качвайте ново съдържание в блога на Вашия сайт 2-3 пъти седмично. Полезно е да се добавя и нов текст на страниците, които оптимизирате, през определен период. Добавянето на ново съдържание води до по-голям трафик от страна на потребителите и от по-често обхождане на сайта Ви от ботовете. Когато ботовете на търсаките го обходят, ще оценят, че сайтът е актуален и ще му дадат по-висока оценка.

Важни ли са снимките в процеса на оптимизация?

  • Изображенията са важни не само за оптимизацията на сайта Ви, но и от потребителска гледна точка. При онлайн магазините, колкото повече снимки има на продуктите, толкова по-добре. Все по-често потребителите търсят чрез снимка, особено когато търсят определен продукт.
    Снимките са важни и за оптимизацията, тъй като това е ново съдържание в блога, различно от текстовото и Google го оценява като по-стойностно, тъй като предоставяте на потребителите детайлна и визуална информация за това, което предлагате.

Да добавяме ли бутони за харесване и споделяне в социалните мрежи?

  • Винаги е хубаво да предлагате възможност на потребителите на сайта Ви да могат да споделят, харесват и коментират това, което предлагате. Освен, че е добра възможност за реалните потребители, за Google това са социални сигнали, които много помагат за рейтинга на сайта Ви.

Поставете share бутони освен на продуктите и услугите си, и на публикациите си в блога. Така ще увеличите възможността за достигане на информацията Ви до повече посетители в социалните мрежи.

Последни публикации

органичният трафик
Защо органичният трафик е важен KPI за SEO оптимизация
Като професионалист по SEO разчитате на данни за да Ви кажат как върви органичният трафик към Вашия сайт и данни, за да Ви информират за това, което се нуждае от подобрение. Органичният трафик несъмнено е един от най-важните KPI /Ключови показатели за ефективност/ за SEO проследяване. Отнася се до посетители на Вашия уебсайт, които попадат […] Вижте повече
Онлайн репутация
Онлайн репутация
Според един от основните речници за интернет жаргон онлайн репутация (електронната репутация) е тази репутация свързана с Интернет присъствието на дадена компания, човек, продукт, услуга или друг елемент. Онлайн репутация се влияе от съдържанието, което субектът разпространява, реакциите и взаимодействията с потребителите в мрежата, активността в социалните мрежи и какво ли още не. За хората […] Вижте повече
Ползи на adwords рекламата в Google
Ползи на adwords рекламата в Google (вече изестна като Google Ads)
Не всяка фирма с онлайн бизнес разполага със IT специалисти и дизайнери като Google, Yahoo и Facebook. Ползи на adwords рекламата в Google (сега известна като Google Ads). Понякога такива фирми избират, вместо SEO оптимизация, AdWords реклама, която се превръща в тайното оръжие на техния успех. Ето някои конкретни ползи от платформата за реклама, които […] Вижте повече
Партньори и клиенти
Peugeot Logo
Via Vinera Logo
Benchmark Logo
Kone Logo
Ringspot Logo
Kamak Logo
Alog Logo
Logel Logo
Domtex Logo
Ivko Logo
Europharma Logo
My pretty wedding Logo
Evrokanal Logo
Generali Logo
Nardis Logo
Collins Estates Logo
Dpf Logo
Grand Hotel Bansko Logo
CottonFields Logo
Collins Solicitors Logo
Vasilias Dyson Logo
REVIV Logo
Infinity Clinic Logo
Totaltherm Logo