SEO Въпроси и отговори – част 2

Съдържание

  ново съдържание в блога

  Колко често е добре да добавяме ново съдържание?

  • Качвайте ново съдържание в блога на Вашия сайт 2-3 пъти седмично. Полезно е да се добавя и нов текст на страниците, които оптимизирате, през определен период. Добавянето на ново съдържание води до по-голям трафик от страна на потребителите и от по-често обхождане на сайта Ви от ботовете. Когато ботовете на търсаките го обходят, ще оценят, че сайтът е актуален и ще му дадат по-висока оценка.

  Важни ли са снимките в процеса на оптимизация?

  • Изображенията са важни не само за оптимизацията на сайта Ви, но и от потребителска гледна точка. При онлайн магазините, колкото повече снимки има на продуктите, толкова по-добре. Все по-често потребителите търсят чрез снимка, особено когато търсят определен продукт. Снимките са важни и за оптимизацията, тъй като това е ново съдържание в блога, различно от текстовото и Google го оценява като по-стойностно, тъй като предоставяте на потребителите детайлна и визуална информация за това, което предлагате.

  Да добавяме ли бутони за харесване и споделяне в социалните мрежи?

  • Винаги е хубаво да предлагате възможност на потребителите на сайта Ви да могат да споделят, харесват и коментират това, което предлагате. Освен, че е добра възможност за реалните потребители, за Google това са социални сигнали, които много помагат за рейтинга на сайта Ви.
  Поставете share бутони освен на продуктите и услугите си, и на публикациите си в блога. Така ще увеличите възможността за достигане на информацията Ви до повече посетители в социалните мрежи.