WebStation

SEO за начинаещи

SEO за начинаещи image 1

SEO за начинаещи

Когато търсите информация засягаща SEO за начинаещи и го правите на английски, недейте се обижда от определението, което ще видите. Повечето наръчници за начинаещи на английски език се кръщават все едно са предназначени за глупчовци (dummies). Всеки трябва да започне от някъде и ако е избрал чрез такова ръководство, със сигурност ще намери необходимия начален тласък да научи тази толкова важна част от онлайн маркетинга.

Онлайн ще намерите ръководства SEO за начинаещи на български, на английски, на какъвто и език решите да потърсите. Не това е важното обаче, за да научите основите на SEO, трябва ви време и постоянство, и ясна цел. Някои учат SEO от любопитство, други защото искат да го научат из основи. Някои се отказват веднага, други научават доста неща, но не практикуват; има обаче и любознателни умове, които продължават отвъд нивото за начинаещи и стават професионалисти.

В SEO за начинаещи, добре написано и подредено, можете да видите невероятно умни и предадени на разбираем език съвети, определения. Ако е един SEO гид за напреднали, определението за SEO оптимизация макар и комплексно, е опростено, но чуйте как звучи от наръчника за начинаещи (избрано произволно): SEO оптимизацията е изкуството и науката да съпоставяте информацията от вашия уеб сайт, вашите продукти и услуги, с това, което хората търсят онлайн.

Оптимизация за начинаещи специалисти

SEO за начинаещи image 2

Най-общо казано ръководствата за начинаещи са предназначени да дават полезни знания за  всички основни аспекти на SEO: от намирането на термини и фрази (ключови думи), които могат да генерират трафик към вашия уеб сайт с потенциал да се превърне доходоносен за бизнеса ви. Също така знания, за това как сайтът ви се превръща „желан“  за търсачките; изграждане на връзки и съдържание, и какво ли още не.

Светът на оптимизацията за търсачки е сложен и непрекъснато променящ се. Затова тези наръчници за начинаещи не се занимават с променливите величини. Те спомагат да разберете основите и важните SEO знания, с които постепенно да навлезете по-навътре. Безплатните SEO наръчници за начинаещи са широко достъпно в мрежата. Имма и платени, които са по-качествени. Вие сами можете да изберете и да започнете да четете .

SEO Инструменти (SEO за начинаещи)

През годините SEO оптимизацията създаде индустрията натоварена с инструменти за одит, проследяване и отчитане. Изборът на подходящите инструменти или услуги може да бъде поразяващ за начинаещия SEO специалист. Когато изследвате потенциални опции, винаги си струва да очертаете какво очаквате от инструментите, с които ще разполагате, за да ги пригодите към целите на започващата кампания.

Когато се запознаете с основните понятия от речника за SEO начинаещи, следващата стъпка ще бъде да научите SEO приложения за начинаещи, които ви въвеждат в основите на материята. Ще трябва да научите приложенията и инструментите. За да можете да ги различавате и да ги използвате по предназначение. Например в началото robots.txt може да Ви звучи като нещо напълно непознато и странно. Но когато прочетете за опциите, които създава, можете да ги прилагате, за да посочвате на web роботите „пътеките“ по които да обхожда сайта.

Същината

SEO за начинаещи

Най-вероятно наръчника за начинаещи ще ви заведе първо при инструмент за цялостен SEO  преглед на сайта. При положение, че са ви поверили задачи по SEO оптимизация в някой сайт, и след като сте приложили някои от скоро придобитите си умения, ще трябва да видите резултата. Изборът на SEO инструмент, който ви предоставя цялостен резултат по бърз и лесен за усвояване начин, ще посочи дали има проблем, който си заслужава да бъде разследван, дали нещо се е объркало ужасно или дали засега се справяте добре с оптимизацията.

Няма как вече в по-сложната си част, наръчникът за SEO за начинаещи да не се насочи към техническото SEO. Без познания в него, едва ли ще успеете да имате успех в оптимизацията. Чрез инструментите за техническо SEO лесно ще се научите да идентифицирате дублирано съдържание, счупени линкове и страниците. Най-важното е, че ще можете да се научите да правите сигурни сайтове, такива, които ще защитават съдържанието им, но ще защитават и посетителите.

SEO начинаещият трябва да научи оптимизацията за мобилни устройства; как да прави проучвания за ключови думи, които ще послужат за оптимизацията конкретно на даден сайт; той ще трябва да създава лесен за използване потребителски интерфейс, така че когато роботите минат през сайта, да отчетат дали сайтът се представя добре и да го отбележат като резултат. Не е лесно да си SEO начинаещ, но затова пък е интересна материя, с много закодирано знание.

Нека да разгледаме кое е важно да се знае при SEO за начинаещи за търсачките и по какви критерии се определят:

Уместност на съдържание Търсачките се опитват да предоставят най-подходящите и полезни резултати на търсещия. Начинът, по който търсачките предоставят тези резултати, се свежда до техните собствени вътрешни алгоритми. 
Качество на съдържание Google се цели към по-дългосрочно съдържание, което разбира намерението на посетителя като цяло, вместо да използва ключови думи. Затова наблегнете на качествена информация.
Заглавие  Заглавията се използват за да съобщят на търсачките и посетителите за какво става дума във сайта по възможно най-краткия и точен начин. Ключовите думи в маркера на заглавието се открояват (ако заявката използва същите ключови думи), както и в раздела на вашия браузър при външно споделяне на вашия сайт.
Мета описание Това е нещо, което определено трябва да използвате, преди да публикувате статия, тъй като може да помогне да увеличите шансовете си за кликване точно на вашата статия. Мета описанието е краткият абзац на текста, който се появява под url адреса на страницата в резултатите от търсенето.
Авторитет Е важен елемент от SЕО оптимизацията. Връзките от официален уебсайт са ценни, тъй като се разглеждат като вот на доверие. Колкото повече от тях имате и колкото по-висококачествено съдържание генерирате, вероятността вашият сайт да стане авторитетен е голяма, като по този начин ще се класирате органично в Google.

 

Често задавани въпроси

Последни публикации

как се прави SEO оптимизация
Как се прави SEO оптимизация?
Популяризирането на бизнес в Интернет почти никога не е пълно без оптимизация на сайта за търсачки. Той пряко влияе върху разпознаваемостта и репутацията на марката, осигурява трафик от търсения с необходимото качество, позволява ви да получите реални клиенти и да увеличите продажбите. И така, как се прави SEO оптимизация? Представете си, че въвеждате заявка в […] Вижте повече
регистрация на сайт в търсачки
Регистрация на сайт в търсачки – защо е важно?
Регистрация на сайт в търсачки е реалното начало на неговия активен живот и растеж в рамките на Глобалната мрежа. Добавяте го към опашката за индексиране, ускорявайки процеса на приемане в SERPs. След известно време ще започне да събира трафик, чието качество и количество ще зависи само от вас. Днес можете да привлечете трафик от различни източници. […] Вижте повече
органичният трафик
Защо органичният трафик е важен KPI за SEO оптимизация
Като професионалист по SEO разчитате на данни за да Ви кажат как върви органичният трафик към Вашия сайт и данни, за да Ви информират за това, което се нуждае от подобрение. Органичният трафик несъмнено е един от най-важните KPI /Ключови показатели за ефективност/ за SEO проследяване. Отнася се до посетители на Вашия уебсайт, които попадат […] Вижте повече
Партньори и клиенти
Peugeot Logo
Via Vinera Logo
Benchmark Logo
Kone Logo
Ringspot Logo
Kamak Logo
Alog Logo
Logel Logo
Domtex Logo
Ivko Logo
Europharma Logo
My pretty wedding Logo
Evrokanal Logo
Generali Logo
Nardis Logo
Collins Estates Logo
Dpf Logo
Grand Hotel Bansko Logo
CottonFields Logo
Collins Solicitors Logo
Vasilias Dyson Logo
REVIV Logo
Infinity Clinic Logo
Totaltherm Logo