SEO за начинаещи

Съдържание

  СЕО за начинаещи

  SEO за начинаещи

  Когато търсите информация засягаща SEO за начинаещи и го правите на английски, недейте се обижда от определението, което ще видите. Повечето наръчници за начинаещи на английски език се кръщават все едно са предназначени за глупчовци (dummies). Всеки трябва да започне от някъде и ако е избрал чрез такова ръководство, със сигурност ще намери необходимия начален тласък да научи тази толкова важна част от онлайн маркетинга. Онлайн ще намерите ръководства SEO за начинаещи на български, на английски, на какъвто и език решите да потърсите. Не това е важното обаче, за да научите основите на SEO, трябва ви време и постоянство, и ясна цел. Някои учат SEO от любопитство, други защото искат да го научат из основи. Някои се отказват веднага, други научават доста неща, но не практикуват; има обаче и любознателни умове, които продължават отвъд нивото за начинаещи и стават професионалисти. В SEO за начинаещи, добре написано и подредено, можете да видите невероятно умни и предадени на разбираем език съвети, определения. Ако е един SEO гид за напреднали, определението за SEO оптимизация макар и комплексно, е опростено, но чуйте как звучи от наръчника за начинаещи (избрано произволно): SEO оптимизацията е изкуството и науката да съпоставяте информацията от вашия уеб сайт, вашите продукти и услуги, с това, което хората търсят онлайн.

  Оптимизация за начинаещи специалисти

  SEO за начинаещи image 2 Най-общо казано ръководствата за начинаещи са предназначени да дават полезни знания за  всички основни аспекти на SEO: от намирането на термини и фрази (ключови думи), които могат да генерират трафик към вашия уеб сайт с потенциал да се превърне доходоносен за бизнеса ви. Също така знания, за това как сайтът ви се превръща „желан“  за търсачките; изграждане на връзки и съдържание, и какво ли още не. Светът на оптимизацията за търсачки е сложен и непрекъснато променящ се. Затова тези наръчници за начинаещи не се занимават с променливите величини. Те спомагат да разберете основите и важните SEO знания, с които постепенно да навлезете по-навътре. Безплатните SEO наръчници за начинаещи са широко достъпно в мрежата. Имма и платени, които са по-качествени. Вие сами можете да изберете и да започнете да четете .

  SEO Инструменти (SEO за начинаещи)

  През годините SEO оптимизацията създаде индустрията натоварена с инструменти за одит, проследяване и отчитане. Изборът на подходящите инструменти или услуги може да бъде поразяващ за начинаещия SEO специалист. Когато изследвате потенциални опции, винаги си струва да очертаете какво очаквате от инструментите, с които ще разполагате, за да ги пригодите към целите на започващата кампания. Когато се запознаете с основните понятия от речника за SEO начинаещи, следващата стъпка ще бъде да научите SEO приложения за начинаещи, които ви въвеждат в основите на материята. Ще трябва да научите приложенията и инструментите. За да можете да ги различавате и да ги използвате по предназначение. Например в началото robots.txt може да Ви звучи като нещо напълно непознато и странно. Но когато прочетете за опциите, които създава, можете да ги прилагате, за да посочвате на web роботите „пътеките“ по които да обхожда сайта.

  Същината

  SEO за начинаещи Най-вероятно наръчника за начинаещи ще ви заведе първо при инструмент за цялостен SEO  преглед на сайта. При положение, че са ви поверили задачи по SEO оптимизация в някой сайт, и след като сте приложили някои от скоро придобитите си умения, ще трябва да видите резултата. Изборът на SEO инструмент, който ви предоставя цялостен резултат по бърз и лесен за усвояване начин, ще посочи дали има проблем, който си заслужава да бъде разследван, дали нещо се е объркало ужасно или дали засега се справяте добре с оптимизацията. Няма как вече в по-сложната си част, наръчникът за SEO за начинаещи да не се насочи към техническото SEO. Без познания в него, едва ли ще успеете да имате успех в оптимизацията. Чрез инструментите за техническо SEO лесно ще се научите да идентифицирате дублирано съдържание, счупени линкове и страниците. Най-важното е, че ще можете да се научите да правите сигурни сайтове, такива, които ще защитават съдържанието им, но ще защитават и посетителите. SEO начинаещият трябва да научи оптимизацията за мобилни устройства; как да прави проучвания за ключови думи, които ще послужат за оптимизацията конкретно на даден сайт; той ще трябва да създава лесен за използване потребителски интерфейс, така че когато роботите минат през сайта, да отчетат дали сайтът се представя добре и да го отбележат като резултат. Не е лесно да си SEO начинаещ, но затова пък е интересна материя, с много закодирано знание. Нека да разгледаме кое е важно да се знае при SEO за начинаещи за търсачките и по какви критерии се определят:
  Уместност на съдържание Търсачките се опитват да предоставят най-подходящите и полезни резултати на търсещия. Начинът, по който търсачките предоставят тези резултати, се свежда до техните собствени вътрешни алгоритми. 
  Качество на съдържание Google се цели към по-дългосрочно съдържание, което разбира намерението на посетителя като цяло, вместо да използва ключови думи. Затова наблегнете на качествена информация.
  Заглавие  Заглавията се използват за да съобщят на търсачките и посетителите за какво става дума във сайта по възможно най-краткия и точен начин. Ключовите думи в маркера на заглавието се открояват (ако заявката използва същите ключови думи), както и в раздела на вашия браузър при външно споделяне на вашия сайт.
  Мета описание Това е нещо, което определено трябва да използвате, преди да публикувате статия, тъй като може да помогне да увеличите шансовете си за кликване точно на вашата статия. Мета описанието е краткият абзац на текста, който се появява под url адреса на страницата в резултатите от търсенето.
  Авторитет Е важен елемент от SЕО оптимизацията. Връзките от официален уебсайт са ценни, тъй като се разглеждат като вот на доверие. Колкото повече от тях имате и колкото по-висококачествено съдържание генерирате, вероятността вашият сайт да стане авторитетен е голяма, като по този начин ще се класирате органично в Google.
   
  [siteorigin_widget class=“SiteOrigin_Widget_Accordion_Widget“][/siteorigin_widget]
  [siteorigin_widget class=“WP_Widget_Custom_HTML“][/siteorigin_widget]